22 Ekim 2014 Çarşamba

24. Akbank Caz Festivali’nde Christian McBride Trio Konseri


 Caz kontrbasının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden  Christian McBride, 24. Akbank Caz Festivali kapsamında 24 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.
Time dergisinin "Charles Mingus'tan bu yana yetişen en umut verici, çok yönlü caz basçısı" dediği  Christian McBride’ı dinleyince bu yorumun hiç abartılı olmadığını göreceksiniz. Bir eşlik enstrümanı olan kontrbas ile tek başına melodik tınılar oluşturan bir virtüoziteye sahip olan McBride, grup elemanı olark da uyumlu özelliğiyle dikkat çeker. Onun grup müziğinde en iyi işlerini ortaya çıkardığı trio düzenidir . İstanbul konserine de triosuyla gelecek olan Christian McBride’a  piyanoda Christian Sands , davulda da  Ulysees Owens Jr eşlik edecek. Sanatçının bu kadroyla yaptığı son albümü “Out Here”da olmlu eleştireler almıştı ve konserde de albümden örnekler yer alacak.

Grammy ödüllü Christian McBride, 24 yıllık profesyonel müzik yaşamının başından itibaren Ray Brown, Freddie Hubbard, Sonny Rollins, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Pat Metheny, Chick Corea gibi çok sayıda caz ustasıyla aynı sahneyi paylaştı. James Brown gibi “rhythm & blues”, Natalie Cole gibi “pop” ve Sting gibi “rock” müzsyenleriyle de çalışmıştı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...