26 Eylül 2014 Cuma

Malcolm Young’ın AC/DC’den resmen ayrıldığı açıklandı


 Bu hafta AC/DC’nin yeni albümü 'Rock Or Bust'ın Kasım ayında çıkacağı haberi bir bomba etkisiyle yerini aldı. 
Ancak bu güzel habere eşlik eden  üzücü konu ise grubun emektar ritm gitaristi Malcolm Young’ın sağlık durumu sebebiyle albümde yer alamayacak olmasıydı. Bugün yapılan açıklamada da usta gitaristin AC/DC’den ayrıldığı haberi gelecekti. Malcolm Young sadece AC/DC'den değil, yakalandığı hastalık sebebiyle müzikten de tamamen kopmuş durumda.  



Malcolm Young hastalığı nedeniyle kurucusu ve daimi elemanı olduğu AC/DC’den ayrılmak zorunda kaldı. Malcolm Young, kardeşi Angus Young ile birlikte AC/DC’yi 1974 yılında kurmuştu. 
Bu yılın Nisan ayında tesbit edilen bir rahatsızlık sebebiyle müziğe ara veren Malcolm’un yerine yeni çıkacak olan “Rock or Bust” albümünde de ritm gitara Young ailesinden Stevie geçmişti. Şu sıralar dementia denilen bir hastalık sebebiyle Sidney yakınlarında yer alan  Elizabeth Bay kasabasında sakin bir hayat yaşayan Malcolm Young, müziği tamamen bırakmış durumda.Malcolm Young'ın beynindeki pıhtı sebebiyle grupla ilişkisi kopmuş durumda olduğu ve gitar çalmayı unutacak kadar kötü vaziyette olduğu söyleniyor. (Bu açıklamalar grup tarafından yapılmasa da hastalığın ismiyle birlikte bu tip spekülasyonlan dedikodu mahiyetinin ötesine geçiyor.)
Malcolm Young hastalanmadan iki sene önce (Solda), en büyük abileri George Young (ki o ailede ilk grup kuran, plak çıkartan kişi, bazı dönemler AC/DC'de de çaldı) ve tabi Angus Young (aileninin en genci diyeceğim ama ondan ufak bir kızkardeş var)

Kasım ayında çıkacak olan AC/ DC albümünde yer alacak olan “Play Ball” isimli parça , bu hafta Amerikan Beyzbol Liğinin tanıtım klibinde kullanıldı.

Yeni AC/DC albümü 'Rock of Bust' ın içinde yeralacak olan parçalar da sırasıyla şöyle:
 Play Ball
Sign of the Times
Ain't The Way
Rock or Bust
Done Her Good
Steal My Meal
Watching Games
Cardhouse Blues
Bulletride
Rumble

Back in the Zone

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...