10 Eylül 2014 Çarşamba

GREAT WHITE - “Saturday Night Special”


80’lerin hard’n heavy rüzgarında rock’n roll köklerinde yer alan glam metal grupları oldukça heybetliydi. 70’lerin indie toz bulutuna kadar da etkileri sürecekti. Bunlar arasında tarzındaki blues birikimi ve ‘Led Zeppelin’ ekolünden duruşlarıyla Great White ayrıcalıklı yerini korurdu.   "Once Bitten, Twice Shy", Rock Me” şarkıları bugün bile eski kuşağın yüzünde bir mutluluk tebessümü patlatacak kadar unutulmazlar arasındadır.
Great White yeni çıkan albümünde geçmişin unutulmaz hard rock, heavy metal gruplarının klasiklerini  seslendirmiş. Bu yüzden de albümü dinlerken Great White’ın dönemindeki diğer grupları da hatırlatan bir serüvenin içihnde kendinizi bluyorsunuz. Great White ile aynı dönemin yıldız grupları Mo tley Crue, Aerosmith, Van Halen klasikleri yorumlanırken, bir dönemin Rocky filminin unutulmaz müziği de olan Survivor şarkısı “Eye Of The Tiger” da yerini Great White yorumuyla alıyor. Albümde İrlandalı rock grubu Thin Lizzy’den “Sarah” ile 90’ların can kurtaran simidi Black Crowers’dan da “Hard To Handle” parçalarının icraları (cover) yapılmış.
Great White ustaları Led Zeppelin’I de es geçmemiş, albümde unutulmaz klasik “Dazed and Confused” da yorumlanmış. Great White albümün açılışında aralarında “Rock Me”nin de yer aldığı üç eski parçasını da yeniden yorumlamış. Albümü finalinde ise Elvis Presley’den “Blue Christmas da Elvis tadında yorumlanmış.
(Not: Great White’ın bu albümünü merak edenler için duyuralım. Bu perşembe Rock FM 94.5’te saat 22.00’de yayınlanacak olan radyo programı Blues Perişan’da bu albüm tanıtılacak. Programı internet üzerinden de dinleyebilirsiniz: www.rockfm.com.tr)


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...