25 Eylül 2014 Perşembe

Foo Fighters'la şehirlerarası otobüs seferi


  Foo Fighters’ın 8.stüdyo albümü “Sonic Highways” Kasım ayında yayınlanıyor. Grubun 4 Grammy ödüllü “Wasting Light” albümünün ardından merakla beklenen yeni albümü “Sonic Highways”  albüm kapağı ile de dikkat çekiyor.
 Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle ve Wahington D.C. gibi kaydedildikleri şehirlerden ilham alan 8 şarkının yer aldığı ve prodüktörlüğünü Butch Vig’in üstlendiği yeni Foo Fighters albümü 44 dakikadan oluşuyor.
Foo Fighters’ın kurucusu ve beyni olan Dave Grohl’un yönetmenliğinde 8 bölüm olarak yayınlanacak olan bir serinin de adı olan “Sonic Highways”, Amerikan müzik tarihine bir saygı duruşu niteliğinde. Albümün kesinlikle bir soundtrack değil, ayrı bir albüm olarak değerlendirilmesi konusunda hassas olan Dave Grohl, daha önce de “Sound City” adlı belgeselin yönetmenlğini yapmıştı.
 Foo Fighters ekibi Sonic Highways için gittikleri şehirlerde kayıtlar yaparken o şehirlerin efsanevi müzisyenleri de bu kayıt sürecina dahil oldular. Şarkı sözleri ise her kayıt gününün ardından Dave Grohl’un not ettiği kelimelerden ilham alarak son halini aldı.         

Dave Grohl Sonic Highway” ile ilgili şunları söylüyor: "Bu albümün bir Foo Fighters albümü olduğunu anlamak zor değil ancak bu defa daha derin ve daha müzikal bir şey yakalamaya çalıştık. Sanıyorum gittiğimiz şehirler ve oradaki insanlar bize ilham verdiler ve “sound”umuzu kaybetmeden daha geniş ve farklı bir alana ulaşmamızı sağladılar.”  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...