11 Mayıs 2014 Pazar

AC/DC’ye yeni bir ritm gitarist aranıyor


İki hafta önce müzik dünyasına “AC/DC grubu dağıldı” haberi manşetlerden girmişti. Çok geçmeden bir, iki gün sonra grubun vokalisti Brain Johnson bunun gerçek olmadığını belirtecekti. Avusturalyadaki bir gazeteci tarafından dağıldığı haberi dünyaya yayılmıştı.
Malcolm, George ve Angus Young
Brain Johnson bunu yalanlasa da bir süreliğine ara verdiklerini itiraf edecekti. Ancak bu ara grup elemanlarının anlaşmazlığından değil, bir sağlık sorunundan kaynaklanıyordu. AC/DC’nin gitaristi Malcolm Young’ın hastalığı böyle bir araya sebep olmuştu. Bu açıklamanın da mürekkebi kurumadan şimdi de “AC/DC’ye yeni bir gitarist aranıyor”  haberi ortalığı saracaktı.

Grubun kurucu gitaristi Malcolm Young’ın hastalığı açıklanmasa da bir hayli önemli bir rahatsızlığı olduğu anlaşılıyor. AC/DC, şu günlerde  Malcolm Young'ın yerini nasıl dolduracağının hesaplarını yapıyor. Grubun ritm gitarına  Malcolm'ın yerine  yeğeni Stevie Young gececeği dillendiriliyor. Avusturalyalı grubun ilk kuruluş yıllarına bakarsak Young ailesinin bireylerinin zaten grubun elemanı gibi olduğunu görürüz. AC/DC’nin solo gitarında küçük kardeş Angus Young yer alırken ritm gitarda da Malcolm’u görürdük. Büyük abi George ise ailenin ilk profesyonel müzisyeniydi ve eski albümlerin prodüksiyonu da ondan sorulurdu.  Şimdi çıkan habere bakılırsa  Stevie Young’ın AC/DC’ye böylesi bir geçisi ilk değil.  1988 yılında da Malcolm bir ameliyat geçirmişti. O dönemde de yeğeni Stevie Young gruubun ritm gitarına geçmişti. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...