14 Nisan 2014 Pazartesi

Okan Ersin'in konseri çarşamba günü Ankara'da

Dünyanın bahsettiği Kıbrıs’lı gitarist Okan Ersan
Chick Corea, John McLaughlin ve Al Di Meola gibi dünyanın en önemli caz fusion müzisyenleriyle birlikte aynı sahneyi paylaşan son yıylların parlayan gitaristi Okan Ersan, 16 Nisan gecesi Ankara’ya gelerek IF Performance Hall’da konser verecek.


K.K.T.C’de dünyaya gelen Okan Ersan, müzisyen bir aileden geldiği için müziğe erken yaşta piyano ve gitar çalarak başladı. Üniversite eğitmini 1994 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nde tamamlayan sanatçı,  Steve Lukather, Mike Stern, Frank Gambale, Al Di Meola, Robben Ford, Scott Henderson ve Ritchie Blackmore'den etkilenerek elektro gitara başlamış.
Kıbrıs’ta çeşitli barlarda müzik yaptıktan sonra 2003 yılında İngiltere’de yayınlanan “Guitarist” dergisinin düzenlediği bir yarışmaya katılmaya karar verir.  Kendi bastası olan “To Whom It May Concern” parçası ile bu yarışmaya giren  Okan Ersan, başarılı olarak 2003 yılının en iyi 5 gitaristi arasına girecekti.  Böylece dünya çapında tanınan sanatçıya  2005 yılında da bir plak şirketinden albüm teklifi gelecekti. Bu albümün ardından ABD’de de başarılı bir konser turnesi yapan gitarist  Kansas City Jazz Festival’inde  Grammy ödüllü müzisyen Billy Paul'a eşlik edecekti.
Başarılı geçen ABD turnesinin ardından 2006 yılında Leverkusener Jazztage Festivali'ne davet edilen Okan Ersan’ı büyük bir sürpriz bekliyordu. Sanatçı bu festivalde  caz fusion gitarının abide ismi  Al Di Meola ile birlikte aynı sahnede çalacaklardı. Bir yıl sonra aynı festivale “Guitar Masters” kategorisinde çağırılan Okan Ersan, bir başka gitar ustası  Robben Ford’la da aynı sahneyi paylaşacaktı.   2008 yılına gelindiğinde ise ünlü Alman caz fusion grubu Panzerballett ile birlikte bir projeye imza atan Okan Ersan, aynı yıl caz fusion tarzının tuşlu çalgılar ustası Chick Corea ve İngiliz gitar efsanesi John McLaughlin’le aynı sahneyi paylaşacaklardı. Bu yoğunluk içinde İkinci albümü “A Reborn Journey”i 2011'de yayınlayan Okan Ersan, bu projede birinci albümünde de yer alan İstanbul Superband topluluğu ile Dave Weckl, Ernie Watts, Ola Onabule, Mısırlı Ahmet ve Ercan Irmak ile çalıştı.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...