13 Nisan 2014 Pazar

Nicholas Payton ve İstanbul Gençlik Caz Orkestrası konseri yarın



Grammy ödüllü başarılı trompet sanatçısı Nicholas Payton, İstanbul Gençlik Caz Orkestrası'nın eşliğinde 14 Nisan'da Zorlu Center'da...
Ülkemizde sanat iyiden iyiye taça çıkarılmaya çalışılırken, diğer bir yandan da şaşırtıcı gelişmeler ortaya çıkabiliyor. Bu olumlu çabalardan biri de İstanbul Gençlik Caz Orkestrası. Akbank’ın mali desteği ve caz müziğini akademik bir alana taşımayı hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi’nin öncülüğüyle kurulan bu orkestra, 19 ile 25 yaşları arasındaki 17 müzisyenden oluşuyor. Şefliğini piyanist, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar'ın üstlendği orkestra, Türk cazının gelişimi için yeni kapılar aralamayı, genç yetenekler için farklı olanaklar sağlamayı ve Türk bestecilerinin özgün bestelerini caz dinleyicilerine ile buluşturmayı amaçlıyor. Onları ilk kez 23. Akbank Caz Festivali’nde dinleme imkanı bulabilmiştik. O günden sonra hız kesmeden çalışmalarını sürdüren orkestra, Şimdilerde de dünyaca ünlü caz trompetcisi Nicholas Payton ile konser vermeye hazırlanıyor.
Çizim Aptülika
aptulelcioglu@gmail.com
Günümüz caz sahnesinin en güçlü isimlerinden biri olan Nicholas Payton enstrümanı trompet’in yanısıra birçok enstrümanı da başarıyla çalabilen bir isim. Caz bascısı ve tuba (sousaphone) sanatcısı Walter Payton’un oğlu olan Nicholas Payton müziğe çok küçük yaşlarda adım attı. 4 yaşında trompetle başladığı müzik yaşamını 9 yaşında Tuxedo Brass Band’de çalarak ilk sahne deneyimi kazanacaktı. Lise yıllarında müzik çevrelerinin virtüöz tanımlamasını verdiği sanatçı New Orleans Üniversitesi’nde “Yaratıcı Sanat” üzerine akademik eğitimini aldıktan sonra profesyonel müzik kariyerine başladı. 1994’te ilk albümünü yapan Payton, 1997 yılında da “En İyi Enstrümantal “ dalında da Grammy ödülünün alacaktı. Geçtiğimiz yıl çıkardığı “Sketches Of Spain” albümüyle otoriteler tarafından olumlu eleştriler alan caz trompetcisi, bugüne kadar Ray Charles, Daniel Lanois, Herbie Hancock, Roy Haynes, Joe Henderson, Marcus Roberts, Jill Scott ve Wayne Shorter gibi önemli müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. Nicholas Payton, belirli bir türe bağlı kalmadan farklı tarzları zengin müzik geçmişiyle ele alan bir isim.  

Pazartesi günü Zorlu Center’da gerçekleşecek bu özel konserde caz trompetinin son dönem ustalarından Nicholas Payton, Türkiye cazının gelecek vaadeden genç müzisyenlerinden kurulu İstanbul Gençlik Caz Orkestrası ile sahneye çıkacak.   

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...