25 Nisan 2014 Cuma

44 yıl öncesinin rock operası yeniden


1970 yılının unutulmaz rock operası “Jesus Christ Superstar”, 2014 yılında da sahne eseri olarak sergilenmeye devam ediyor. Müzikalin günümüz kadrosunda da Punk’ın ilk ve tanınmış gruplarından Sex Pistols’un vokalisti Johnny Rotten’da rol alıyor. Sex Pistols’ün dağılışından sonra da kurduğu post punk grubu Public Image Ltd. ile müzik yaşamını 80’lerden bu yana sürdüren sıradışı vokalist, müzikalde “King Herod” rolünü üstenecek.
Çizgi Aptülika

Amerika’da iki hafta önce yapılan seçmelerde belirlenen isimler arasında Rotten’in dışında günümüzün ünlü isimleri de yer alıyor. Kaliforniyalı alternatif rock ve nu metal grubu Incubus’ın vokalisti Brandon Boyd, “Iscariot” rolünde yer alırken, Destiny Child grubunun elemanı Michelle Williams da “Mary Magdalena” olarak sahneye çıkacak.

  Andrew Lloyd Webber ve  Tim Rice’ın hazırladığı bu müzikal 1970’lerde Brodway sahnelerinde müzikal olarak sergilenmekle kalmayıp, hem sinema filmi hem de plak kaydı olarak yayınlanmıştı. 44 yıl sonra tekrar müzikal sahnelerine dönecek olan yapıt ilk olarak 11 Nisan günü New Orleans’tan başlayarak, 22 gösteriyi kapsayan bir Kuzey Amerika turnesi gerçekleştirecek.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...