11 Ocak 2014 Cumartesi

Timurtaş Onan’dan “Sokak Çocukları” belgeseli


  •  Ülkemizin önemli belgesel yönetmenlerinden Timurtaş Onan’ın “Sokak Çocukları” isimli belgeseli 15 Ocak, Çarşamba günü Beyoğlu Baraka Bar’da gösterime girecek. Daha önceden Türk Rock gruplarından Kramp’ın belgeselinini de yapan Onan, tinerciler çetesi gibi gösterilip toplumun kanayan bir yarası haline gelen sokak çocuklarının gerçek yaşamına yakından bir bakış sunuyor.

     4. Akbank Kısa Film Festivali "Mansiyon Ödülü", 6. Pam Kısa Film Festivali "İkincilik Ödülü",20. İstanbul Kısa Film Festivali "Finalist",2.Uluslararası Beylikdüzü Kısa Film Festivali "Birincilik Ödülü" alan “Sokak Çocukları filmi birçok ülkede de gösterildi.
    Timurtaş Onan’ın aynı gün bir diğer filmi “Tarlabaşında Neler Oluyor?” belgeseli de gösterilecek. Bu filmde de Timurtaş Onan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ihaleye sunulan tarlabaşı sakinleri ile yüzyüze görüşmeleri yer alıyor. Yapıtta toplum tarafından suç yuvası olarak bilinen ya da suçun bilerek pompalandığı Tarlabaşı’nın gerçek yüzü sunuluyor.

    Çarşamba günü   gerçekleşecek “Sokak Çocukları” belgeselinin ardından da yönetmen Timurtaş Onan ve Aptülika DJ kabinine geçip, blues, funk, soul ve rock ağırlıklı müzikleriyle bir Baraka bar klasiği olan Blues Perişan Gecesini gerçekleştirecekler. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...