13 Mayıs 2013 Pazartesi

Pink Floyd’un Plak Kapakları Yetim Kaldı

Pink Floyd’un Plak Kapakları Yetim  Kaldı


Pink Floyd grubunun 70’lere damgasını vuran unutulmaz “The Dark Side Of The Moon”, “Wish You Were Here” ve “Animals”  albümleri müzik tarihinde çığır açan çalışmalardı. Grubun yaptığı müziğin önemiyle birlikte o albümlerin kapakları da ayrıcalıklıdır. Nerdeyse o kapaklar olmasa Pink Floyd’un müziği eksik kalacak gibidir. İşte o kapakları yapan İngiliz grafik sanatçısı Storm Thorgerson, perşembe günü 69 yaşında hayata veda etti. Sanatçı  uzun süredir kanserle mücadele ediyordu.
Middleesex doğumlu Storm Thorgerson’un Pink Floyd’la bağı çocukluk yıllarına dayanıyor. Grubun ilk gitaristi, kurucusu  Syd Barrett ile basgitaristi Roger Waters’la aynı okula gidiyorlar. Dolayısıyla Storm Thorgerson grubun kuruluş aşamasından ünlendiği yıllara kadar olan  süreci izlemiş bir isimdi.

Sanatçı her ne kadar bugün Pink Floyd kapaklarıyla bilinse de daha bir çok gruba kapak yapmış. Bunlar arasında Led Zeppelin (“Houses Of Holy”, “Presence”, “In Through The Out Door”),  Scorpions (Lovedrive”, “Animal Magnetism”), Rainbow (“Bent Out of Shape”), Dream Theatre (“A Change of Seasons”) gibi gruplarda yer alır. Thorgerson’un  gene de 16 albüm ile en fazla çalıştığı grup Pink Floyd olmuştur. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...