15 Kasım 2013 Cuma

The Wallflowers “Glad All Over”



Bob Dylan’ın oğlu Jakop Dylan’ın 1989’da Los Angeles’da kurduğu rock grubu Wallflowers yeni albümünü geçtiğimiz salı ülkemizde de piyasaya çıktı. Grubun 2005’te çıkardığı “Rebel, Sweetheart”dan beri sesi soluğu çıkmamıştı. Jakop Dylan’ın çıkan 2 solo albümüyle verilen 7 yıllık aradan sonra Wallflowers sevenleriyle buluşuyor.
“Glad All Over” albümünde oğul Dylan vokelde yeralırken klavyede Rami Jaffee gözdoldurur bir şekilde kendini göstermiş.   Jaffee’in kattığı tını  albümün kalite çıtasını yükseltmiş. Grubun diğer elemanları basçı Greg Richling ve gitarist Stuart Mathis  yerlerini alırken davula da Pearl Jam ve Red Hot Chili Peppers grubundan tanıdığımız Jack Irons geçmiş. “Glad All Over” albümünün en büyük sürprizi de punk rock’ın efsanevi grubu The Clash’ın gitaristi Mick Jones’ın konuk olması. Bu konukluk alaşılagelmiş durumun bir hayli ötesine geçip, albümün niteliğine de etki yapmış. Albümün ilk  çıkış (single) parçası olan “Reboot The Mission” ve “Misfits And Lovers” da gitarıyla konuk olan Mick Jones. Gruba da ayrı bir enerji yüklemiş.  Temposu ile kolaylıkla akla yerleşen “Reboot The Mission”The Clash’e bir saygı duruşu diyebiliriz. Şarkının sözlerinde de bu efsanevi gruba göndermeler var.
The Walflowers her ne kadar bir grup olsa da bir efsanenin oğlu olması sebebiyle Jacop Dylan’dan dolayı, “Bob Dylan’ın oğlunun grubu” diye tanımlanıyor ister istemez. Ancak Wallflower kelimenin tam anlamıyla bir grup, Jacop Dylan da bir grup elemanı. Ki albümde de çıkan sonuç bu.

Aptülika 
bluesperisan@gmail.com

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...