15 Kasım 2013 Cuma

Lynyrd Skynyrd “Last Of A Dyin’ Breed”



“Southern Rock”ın temsilcisi olarak iki grup “Abi” vasfındadır. Bunlardan biri The Allman Brothers Band” diğeri de Lynyrd Skynrd’dır. Allman Brothers biraz daha elit yollara meyil etse de Lynyrd Skynrd kuralı bozmaz ve atına binmiş kovboy olma yolunda dörtnala gider. Yeni albümleri “Last Of Dyin’ Breed” isimli 13. Stüdyo albümünde de kural bozulmuyor.
90’ların unutulmaz blues rock grubu Black Crowers’in bas gitaristi Johnny Colt’u kadrosuna aldığı bu albümde  Lynyrd Skynyrd, 11 parça ile geliyor. “Last Of A Dyin’ Breed” için şu parça , bu parça şöyle demenin bir anlamı yok. Lynyrd Skynyrd’dan ne arıyorsanız bıraktığınız gibi bulabilirsiniz. Zira grubun öyle bir soundu varki 70’lerden beri devam eder. Alameti Farikası bellidir, başka birşey olamaz. Sadece geçmişteki “Free Bird”, “Sweet Home Alabama” gibi baş yapıtları beklemeyin. Zaten grubun başarısıda buradan kaynaklanıyor bence. Hiç bir zaman o baş yapıtların görkeminin taklidi üzerine kurmadılar kendilerini.  Geçmişte “Hit” olmuş parçalarını tekrar etmeyi hiç tercih etmediler. Bir ara “2000’lere adım atarken “The Last Rebel” gibi bir hit çıktı onlardan . Bir sonraki albümlerinde öyle bir şeyi bekledik ama iyi ki olmadı. Kısacası Lynyrd Skynyrd kafasına göre takılır. Hiç bir zaman bu şekilde hesapları olmaz. Şimdi de “Missippi Blood” de geleneksel blues kalıplarında takılırken bir yandan da “Good Teacher”da lise yıllarına dönmüşler. Bazı bazı kaybetmiş adamın duygusunun peşine düşmüşler. Ama gene Güneyli kovboy olarak. “Start Livin’ Life Again” isimli bir parça var ki bence çok ayrıcalıklı bir yorum. 

Bu album için söylenecek tek şey, her parça konser için yazılmış gibi. “Last Of A Dyin’ Breed” albümünün konserlerini izlemek istiyor insan ama grubun uçakla yolculuk edememesi sebebiyle bu istek sadece ABD’de doyuma ulaşabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...