12 Kasım 2013 Salı

AEROSMITH “Honkin’On Bobo”

Grubun 2004 yılı albümü
2004'te yazılmış bir yazı 

 Otuzuncu yılını deviren renkli ve çılgın rock grubu Aerosmith, 14. stüdyo albümünü gerçekten debdebeli çıkartıyor.son zamanlarda yaptıkları yeni denemelerle dinleyicini küstüren grup öyle bir albüm yapmış ki affetmemek imkansız gibi gözüküyor. “Honkin’On Bobo”ya yeni bir albüm diyebiliriz ama içinde yeni bir çalışma yok. Grup müzikal köklerini oluşturan blues klasiklerini kendi soundları içinde yorumlamışlar. Aslına bakılırsa çok da iyi etmişler. Ortaya 12 parçalık nefis bir müzik ziyafeti çıkarken topluluğun da müzikal köklerine nasıl sadık kalabıldiğine şahit oluyoruz
Albümde Willie Dixon, Bo Diddley, Mc Dowells, Little Walter; Big Joe Williams gibi blues ve rock’n roll ustalarının unutulmaz şarkıları Aerosmith’in yorumuyla karşımıza çıkıyor. Bunlara ek olarak bir de Rolling Stones parçası var ki keyfi ikiye katlıyor. Albümden ilk öne çıkan Big Joe Williams’ın 1965’lerde meşhur olan blues parçası “Baby, Please Don’t Go”nun yorumu oluyor. Ardından ise dörtgen şeklindeki gitarıyla büyük rock’n roll klasiklerine imza atan Bo Diddley’in “Road Runner”ı geliyor. Tabi bunlar arasında Willie Dixon’un “I’m Ready” si ve Mc Dowells’in “Back Back Train”i de zikredilmeden geçilmeyecek denli harika yorumlanmış.

Türkçemizde “Bit pazarına nur yağdı” diye bir deyim var ya, bence bugün için oldukça geçerli diyebilirim. Bir yanda Eric Clapton, Robert Johnson’u gündeme taşırken, diğer yanda da ünlü yönetmenlerin biraraya gelip eski blues ustalarının hayatlarını film halinde belgelediklerini görüyoruz. Bence bu gayet de iyi oluyor. Hele Aerosmith’de hem eski parçaların tadını tekrar yaşarken, diğer yandan da grubun yeni çalışmalarını dinliyor musuz  gibisinden bir illizyona giriveriyoruz.
APTÜLİKA

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...