3 Ağustos 2013 Cumartesi

“The WALL” , İstanbul Konseri ve PAZAR KEYFİ


Beklenen gün ya da çeyrek asırlık beklentinin son bulması… Roger Waters, “The Wall” konseri için İstanbul’da.
Hoş o beklenti genelde “Pink Floyd buraya konsere bir gelse” diye dillerden dökülse de istenen az biraz da buydu. “The Wall” albümünün mimarı Pink Floyd’un basçısı Roger Waters’dı ve onunla o eski Pink Floyd hatıralarına döneceğiz.
Benim beklentim Pink Floyd olursa çok eski yıllara dönerim ki o zaman da o konser Açık Hava Tiyatrosu’nda olur bir “Atom Heart Mother” ya da “The Dark Side of the Moon” hadi bilemedin “Animals” albümleri turnesinde İstanbul konseri olmasını arzu ederdim ki. Bu tedavülden çoktan kalkmış bir istek olur. 
Şimdilerde olacak buluşma, 3 yıldır yapılan bir turnenin konser dizisinden. “The Wall” albümünün çıkışı 1979 ve aradan 34 yıl geçmiş. Albüm çıktığı tarihte doğanlar bugün 34 yaşında oysa konserdekilerin arasında bu yaşın altında çok insan olacak. Yıllara meydan okuyan bir albüm ve sanki bugün çıkmış gibi güncelliğini koruyan turnesi.  
“The Wall” konseri diyoruz ama bu konserden çok büyük bir gösteri. Bu görsel şov ve konser için tam tamına 270 kişi çalışacakmış. “The Wall” için gereken ekipmanlar için 75 tır geliyormuş. Bunu bir başka açıdan tanımlarsak, tırlar arka arkaya dizildiğinde uzunlukları Boğaz Köprüsünü iki defa dolaşabiliyormuş.  Dev sahne ve 110 metre boyutunda duvar inşa edilecek bu konser için. Görsel şovlar,ışık sistemi de cabası.
Tabi böylesi bir konser için bazı sürprizler de olması muhtemel.
Ben de her Pazar sabahı blues perişan blogundan sunduğum “Pazar Çizimi”ni Roger Waters ve The Wall İstanbul konserine ayırdım.
Benim kendi adıma bu konserin önemi  Roger Waters’ın Haziran Direnişi için yazdığı mesaj ya da mektuptan kaynaklanıyor.
Roger Waters Gezi Parkı direnişi için o mesajında şöyle diyordu:

“ …Ne zaman bir erkek, bir kadın ya da çocuk sokaklara çıksa ve insan hakları için, kendi kaderini tayin etmek için, demokrasi için, Mistress Liberty (Bayan Özgürlük) için ayaklansa dünyanın geri kalanı onlara borçlanır.

Panzerden fışkıran suyun karşısında, göz yaşartıcı gaz bulutlarının içinde fiziksel olarak sizinle değiliz ama ruhen sizinleyiz.

Duruşunuzu alkışlıyoruz çünkü kolay olmadığını biliyoruz.

Büyük ülkeniz doğu ile batı arasındaki eşikte duruyor. İstanbul medeniyet tarihinde bir efsane. Bugünkü direnişiniz hepimiz ile karanlık çağlara geri dönüş arasında bir dönüm noktası olabilir.

BUGÜN YAPTIĞINIZ ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ HİÇBİR ŞEY YOK:

Sevgi, gözyaşları ve büyük saygıyla,”


40 yıldır dinlediğim bir rock grubu Pink Floyd ve onun elemanı Roger Waters. İşte bu duygularla bu mesajı okuduğumda ayrı bir duygu birikimi yaşadım. “The Wall” konseri benim için bu mektup, destek mesajının anlamından dolayı da önem taşıyor.  Bununla ilgili hazırladığım bir karikatür de bugün “SOL’ gazetesinde yayınlandı. Duygularımı orada da özetledim vaktiniz olursa bakmanızı dilerim.
Hepinize iyi pazarlar ve unutmayın bugün İ.T.Ü. Stadyumu’nda Roger Waters’ın THE  WALL konseri var.

APTÜLİKA

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...