7 Ağustos 2013 Çarşamba

Mutlu Bayramlar

Bayramlar çocukluk günlerimizden büyüdüğümüz günlere kadar hep önemlidir. Kuşkusuz çocukluk yıllarımızda daha önemliydi, belki de  bu yüzden yaşlandığımızda da bizlere çocukluk günlerimizin saflığını hatırlatan günler olması sebebiyle önemlidir.
Yeni ve güzel elbiselerin ismi “Bayramlık” diye anılara işlenen kıyafetlerdir. O büyülü uykuya dalışta yastığın altına saklanan yeni bayramlık hayallerimizdir. Bizi o çocuk saflığımıza döndürdüğü ya da en azından onla yüzleşmek zorunda olduğumuz için önemlidir. 
Hani o yaşlanan kuşağın her daim ettiği “Nerde o eski bayramlar” lafı bile bir anlamda çocukluğa geri dönüş gibidir. Bu dillere perseng olmuş sözcüğü kullanan kişi bulunduğu yetişkin yaşından bir kaç sene öncesinden bahsetmez.  Bu lafı eden kişi 20 yaşında bile olsa 19 yaşındaki bayramı değil 6 yaşındaki bayramını anımsar. 30 yaşında olsa da birşey farketmez bu sözün öznesi 20 yaşındaki bayram değiildir. Yaşınız 70 dahi olsa bu tiradın anlattığı 30 sene önceki bayram değildir. Uzatmaya gerek yok o mazide kalan bayram çocukluk günleridir ve daha açık bir tanımla çocukluktur. Çocukluktan kasıt saflıktır. Hadi buradan bir başka özdeyişe geçelim. “Deliye her gün bayram”. Deli de saflık halidir. İçinde kötülük, çıkar hesabı beslemeyen bir doğruluk.
Hadi gelin şu bayrama çocukluğa geri dönüş diyelim. Bu saflığa, arılığa dönüşe bir merhaba diyelim.
Hepinizin Ramazan Bayramı kutlu olsun. Bir kez daha o çocuk günlerimizin duruluğunda bir bayram hissedelim.
Bayramlar  tatildir. Tatiller kendimize ailemize, çocuklarımıza biraz zaman ayırmaktır. Bu sebeple Blues Perişan radyo programımız da bu hafta  yani bayramın ilk günü yayınlanacak. Ama yeni bir yayın olarak değil, eski bir programın tekrarı olarak yayınlanacak.  Bu yüzden beni affetmenizi dilerim ama biraz tatil biraz çocukluğa geri dönme yani bayram diyelim buna. Ancak eski  bir tekrar programı olsa da en önemlilerinden biri yayınlanacak.
Bayramınızı bir kez daha kutlarken, bu bayramların biraz da çocukluğa yani arılığa, duruluğa ve tabi ki o yalansız, hesapsız, dolansız günlere dönüş olduğunu unutmayalım.
Hepinizin bayramı kutlu olsun.
Sevgilerle

APTÜLİKA

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...