16 Ağustos 2013 Cuma

Metallica’nın Tekrar Hatırlattığı Grup : Blue Oyster Cult’ın keyboard ve Ritm Gitaristi Allen Lainer Öldü.


Blue Oyster Cult grubunun keybordcusu ve gitaristi Allen Lainer , Çarşamba gecesi (14 Ağustos) hayata veda etti. Lainer, 67 yaşında sigaradan oluşan kronik obstrüktif akciğer rahatsızlığı sebebiyle öldü. Bu haberi alan yakın arkadaşı Blue Oyster Cult’ın gitaristi Donald “Buck Dharma” Roeser, “Bu bizim için büyük bir sürpriz olmadı, çünkü Lainer sigara alışkanlığında vazgeçmiyordu. Ama onun yokluğu  bizim için yeri doldurulamaz bir boşluğa sebep olacak.” diye açıklamada bulundu.

Blue Oyster Cult’ın kuruluşunda yer alan Allen Lainer, grupta keybord ve ritm gitarlarda yer alıyordu. "True Confessions", "Tenderloin", "Searchin' for Celine", "In Thee", "Lonely Teardrops" gibi klasikleşmiş parçalarda onun imzası vardı. Lainer 70’lerin sonuna doğru çıkan Punk tarzının destekleyicisi de olmuştu. Patti Smith, Jim Carroll, The Dictators ve The Clash gibi grupların çıkışında bir nevi “abilik” görevi üstlenmişti.
Allen Lainer ve Patti Smith

70’lerin önemli hard rock gruplarından biri olan Blue Oyter Cult, 1967’de kurulmuştu. Grubun menejeri Sandy Pearlman, grubun kuruluşunda Blue Oyster Cult için, “İngiltere’den çıkan Black Sabbath’a ABD’nin cevabı.” diyecekti.  Bir anlamda “Heavy Metal”inde isim babası olan Pearlman’ın bu tanımı ilerleyen yıllarda gerçekleşmese de Blue Oyster Cult 70’li yıllarda başarılı işlere damgasını vurmuştu. 80’li yıllarda yükselen müzik akımlarına ayak uydurmaya çalışırken, zaman zaman eski dinleyicisini de kaybedecekti. 2001’de tekrar albüm yapan grup, şu günlerde de konserler vermeye devam ediyor.
Allen Lainer 2010


Blue Oyster Cult 2011
Bugünkü dinleyici tarafından çok bilinmeyen Blue Oyster Cult, Metallica’nın yaptığı “”Astronomy” kavır”ı ile gündeme gelmişti. Metallica’nın yaptığı bu yorumdaki “Astronomy” parçası Blue Oyster Cult’ın  1974 tarihli “Secret Treaties” albümünde yer alıyordu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...