14 Ağustos 2013 Çarşamba

Blues Perişan radyo programı'nda bu gece George Duke ve...

Bu perşembe günü yayınlanacak olan Blues Perişan radyo programı'nda geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz caz-rock fusion ustası keyboardcı George Duke'ün 70'li yıllarda Frank Zappa'nın grubunda yeraldığı günlerden 2 çalışması ve davulcu Billy Cobham'la yaptığı konser albümünden seçmeler yer alacak. George Duke, caz müziğinin fenomen ismi Miles Davis ile de çalışmıştı. Programda bir parça da o dönemden yer alacak.
Klasik caz kadın vokalinin abideleşmis ismi Ella Fitzgerald "Ella's Blues" derken, ilk dönem kadın gitaristlerden Sister Rosetta Tharpe'da Blues Perişan'daki kompartımanları "This Train'le dolduracak. Blues Perişan radyo programında kadın müzisyenler mutlaka olur. Bu haftada ülkemizden Ayten Alpman 70'lerden bir plağı ile gelecek.
Blues Perişan'da klasik blues hanesinin "Chess Records" günlerinden bir plakta Howlin Wolf dolduracak ama arkada süper bir kadro yer alacak. O kadrodan bugün yaşayan sadece Buddy Guy... Diğerlerini de programıda dinlersiniz, sürpriz hesabı. Buddy Guy bugünlerde 77 yaşına girdi. Hem de yeni bir albümle. Üstelik ikili bir albüm. O albümden de iki parça programdaki yolcular arasında.
Blues Perişan radyo programının sert yolcuları ise Pat Travers, Rick Derringer, Roy Rogers, Tommy Castro olacak ve Blues'un ateşini gitarlarıyla lokomotife atacaklar. Madem bir tren benzetmesi yaptık buradan bir hatırlatma da yapalım. Rock FM'in yüzde yüz blues programı "Akşam Treni".  "Sahte Rakı" adlı blues grubunun armonikacısı Dinçer Tuğmaner'in hazırlayıp, sunduğu bu program da her pazar Rock FM 94.5'te, kaçırmayın derim.
Ve tabiki Eric Clapton, Jeff Healey Band, B.B. King, John Lee Hooker bugün Blues Perişan radyo programında.  Bugün saat 22.00'de başlayacak, Rock FM 94.5'te. internet vesilesiyle de dinlemeniz mümkün. Kalem kağıdınız hazır ise söyleyeyim, yazınız www.rockfm.com.tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...