27 Temmuz 2013 Cumartesi

HYDE PARK’A AVM YAPILACAKMIŞ


26 Temmuz 1943 tarihinde Dartfort’da dünyaya bir rock efsanesi gelecekti. Dünyanını en büyük markası Rolling Stones’ın vokalisti, armonikacısı Mick Jagger’dı bu kişi. Dün tarihler gene 26 Temmuz’u gösteriyordu ve Mick Jagger tamı tamına 70 yaşına basıyordu.  Ha bu arada grubun gitaristi Keith Richards Aga  da farklı değil onu da 70’ine merhaba demesi için Aralık ayına kadar bekleyeceğiz. Aslına bakarsanız grubun davulcu (ve tabi her daim en olgun agası  Charlie Watts yaş olarak çoktan 72 oldu da ötesine varmaya çalışıyor. Bütün bunlar gayet normal. Doğuyoruz, büyüyoruz, hatta efsane oluyoruz ya da efsanelerin peşine takılıyoruz ve tabii yaşlanıyoruz. Ama Rolling Stones da bir fark sözkonusu. Adamların daha 60’a adım attıklarındaki sahnede ordan oraya koşmalarına bakarak şaşırırkan şimdi 70 yaşında hala Hyde Park’ı inletmelerine akıl sır ermiyor hani. Kısacası “40’ın dan sonra azanı” lafının anlamı bile kalmadı “Yaş Yetmis iş bitmiş” in hükmü kalmamış gibi .
Mick Jagger dün 70 yaşına girdi. Hala emekli değil ve olmayacak gibi. Jagger, 7 çocuk  ve de iki torun sahibi bir dede aynı zamanda.
Ne olur insanlar yaşlanır tabi ama Rolling Stones elemanları 70 ve 70’in üzerinde sahneleri sallıyor ve yuvarlıyorlar. Bu ayın başında onları 44 yıl sonra Hyde Park konserlerinde gördük. Artık işler bir hayli hızlandığı için konser albümü de bir anda çıkıverdi.
Yıl 2013 HYDE PAR'ta dev konser platformu kurulmuş ama ağaçlar dimdik ayakta. 

Grup bundan 44 yıl önce 5 Temmuz 1969’da efsane olan bir konseri Londra’nın meşhur Hyde Park’ında vermişlerdi. Gitaristleri Brain Jones’ın hazin ölümünden iki gün sonra yapılan bu konseri 150 binin üzerinde insan izlemişti.  Bu ayın başında buraya 44 yıl aradan sonra tekrar gelip, o günleri yadeden Rolling Stones’un konser kayıtları da şu günlerde piyasaya çıktı. 
Bu da 44 yıl önceki Rolling Stones Hyde Park konserinden bir kare.

Aklıma bir anda  şu geldi. Adamlar yıllar önceki efsanevi bir konserin 44 yıl sonraki anma konserini verdiklerinde  aynı yeri, aynı şekilde, aynı büyüklükte buluyorlar. Bizde olsaydı acaba o alanı bulabilirmiydik. Ya AVM ya Otel ya da deve olmuştu.
Yaştı, çoluk çocuk torba, yıldönümü derken hep sayılarla gittik yazıyı da gene bir sayı hesabıyla bitirelim. Efendim Rolling Stones’ın kuruluşundan bu yana tam 50 yıl doldu bile.  Ne diyelim Rock’n Roll’a akıl sır ermiyor. İnsanı hep genç bırakıyor.

APTÜLİKA



İzleyici kamerasından konserin açılışı

Profesyonel çekim ile konserden bir kare

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...